10 ANYS AQUÍ, l’exposició

Aquest curs fa 10 anys que l’escola Drassanes es traslladava de l’Avinguda Drassanes a la seva actual ubicació amb la perspectiva de creixement d’una a dues línies.

Aquesta efemèride tanca un cicle de trànsit i transformació que ara, un cop ens hem assentat al nou espai, podem analitzar i celebrar tenint en compte totes les expressions de festa i celebració que conviuen a l’escola.

L’anàlisi d’aquests deu cursos ens ha servit per consolidar tot el que hem anat creant durant els deus anys a nivell pedagògic i organitzatiu sense deixar de tenir en compte d’on hem partit i, sobre tot, on volem anar.

Ara consolidem la nostra presència al barri però no deixem de tenir relació amb el Raval, el nostre barri d’origen, que encara és present entre les famílies, els infants i els projectes que duem a terme.

Podríem dir que som l’escola de la Rambla, la que uneix Gòtic i Raval.

Aquest projecte de curs que és a l’hora recordatori del passat, celebració del present i projecció cap al futur, s’ha materialitzat en un seguit d’accions i activitats seguint tres condicions:

  • que contribueixin a la convivència.
  • que contribueixin a l’aprenentatge dels infants 
  • que facin presents les vides dels infants/famílies en els aprenentatges

Finalment, per compartir vivències, testimonis i aprenentatges, cada grup classe ha creat una obra artística que formarà part de l’exposició del curs: 10 ANYS AQUÍ que tindrà lloc a l’escola del 8 al 19 de juny i a la que volem convidar-te.

Quan la visitis podràs recórrer els cinc eixos del projecte:

ORÍGENS on parlem d’història, arrels, històries viscudes, històries somiades, records, memòries, nostàlgia, vivència, enyorança…

HORITZONS que expressa els desitjos, on projectem futur, projectes, creixement, canvis, consolidació, passat-present-futur, línia del temps, origen…

MOVIMENT que parla dels temps d’acollides, trànsits en l’espai, maletes, país d’origen, moviment de persones, migracions, sàvies aportacions externes, adaptació, trànsit en el temps, relacions, resiliència, turisme, viatges…

CELEBRACIÓ amb la presència de festes, rituals, folk, tradicions, participació de les famílies, música, gegants, aniversaris, elements tradicionals, jocs.

GÒTIC un eix que parla d’edificis, construccions, arquitectura, art, barri, espais nous, ubicació, reubicacions…

Tots ells representats en les obres artístiques que ha creat la Comunitat.

Pastissos, banquets garlandes i aires de festa però també records, viatges en el temps i l’espais i viatges interiors.

Una exposició que ens servirà per recordar els nostres anys al Raval, celebrar deu anys al barri i projectar-nos al futur amb il·lusió!

Comparteix aquest post!


Envia un comentari

Your email address will not be published.

TRADUEIX »