Dintre del projecte d’enguany #teiximescola (una espiral de creixement col·lectiu) i en el camí cap a una escola participativa i democràtica, hem iniciat un projecte de participació dels infants en l’àmbit econòmic del centre. S’ha introduït una nova partida dins del pressupost general de l’escola destinada a que decideixin en què volen invertir aquests diners.
Les propostes havien de complir les següents premises:
- que sigui per un espai comunitari
- que tots els infants se’n poguin beneficiar
- que totes les persones s’hi poguin sentir representades
Les propostes les han fet els infants de tercer a sisè, però després l’Assemblea d’Escola ha creat els mecanismes per a què tots els infants de l’escola, des de P3 fins a 6è, les puguin votar.
El procés es va iniciar amb la presència de la Núria Saltor, la secretària de l’escola, a totes les aules de 3r a 6è, exposant la nova proposta de pressupost participatiu que va ser acollida amb entusiasme per part dels infants.
En les Assemblees d’Aula van començar el procés de fer propostes i recerca: preus, on comprar-los, pros i contres de les propostes…
Cada grup va portar entre una i tres propostes a l’Assemblea d’Escola on es reuneixen representants dels grups i la cap d’estudis. En aquesta es van compartir les propostes (preus, arguments…) i se’n va fer un llistat per a què tornés a les Assemblees d’Aula per poder debatre els pros i contres de cada una de les opcions. Aquí teniu les propostes
Amb aquest debat a les aules s’intenta potenciar l’escolta i l’empatia: puc canviar d’opinió, puc argumentar millor la meva proposta, puc completar el meu criteri… El diàleg amb les companyes i els companys m’ajuden a reflexionar i aprenc.
A l’Assemblea d’Escola es van fer les paperetes, els horaris de la votació… I es van fer arribar a tota l’escola des de P3 a 6è que van votar l’11 de febrer en una jornada de participació intensa i molt constructiva!
Finalment l’opció més votada va ser el gronxador niu.
Molt aviat el veureu instal·lat a l’escola!
Una molt bona iniciativa!